1 год. затвор за продажба на марихуана

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година при общ режим ще търпи 23-годишният А.А. от Търговище. Той е признат за виновен за това, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение и разпространил високорискови наркотични вещества. Тъй като престъплението по чл. 354а, ал. 1 от НК е извършено в изпитателен срок на предходно осъждане, за която подсъдимият бил признат за виновен и осъден, Окръжният съд в Търговище приведе в изпълнение отложеното с изпитателен срок ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца.

А.А. бил задържан на 14 декември 2022 година от органите на реда. В него били намерени и иззети общо 28,86 грама марихуана. Установено било, че е продал 0,14 грама марихуана на свой познат (В.Ц. на 20 години), който също бил задържан и привлечен към наказателна отговорност за държане на наркотици. 

В.Ц. бе осъден да търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изтърпяването на което бе отложено с 3 години изпитателен срок. 

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж