10 млн. долара обезщетение за мъж, уволнен, защото е бял и хетеросексуален

Работодателите му нарушили Закона за гражданските права на САЩ

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

Федералният съд на Северна Каролина присъди обезщетение от десет милиона долара на мъж, уволнен заради това, че е бял и хетеросексуален, съобщава Fox News.

Дейвид Дювал – вицепрезидент по маркетинг и комуникации в болницата “Новант” в Северна Каролина, завежда дело през 2019 година с аргумента, че освобождаването му от работа се дължи единствено на желанието на компанията да гарантира расово и полово разнообразие. След освобождаването му Дювал е заменен от две жени – бяла и цветнокожа.

Бившият високопоставен служител обвини бившите си работодатели в нарушаване на дял VII от Закона за гражданските права, който забранява расовата и половата дискриминация на работното място.

Федералните магистрати застанаха на страната на Дейвид Дювал, отбелязвайки, че болницата не може да докаже, че той не е уволнен по посочените от него причини.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж