102 са преписките за изборни нарушения, 27 – досъдебните производства

81 са отказите заради липса на доказателства

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

От началото на предизборната кампания за президент и вицепрезидент до 13:00 часа на 20 ноември общият брой на преписките за изборни нарушения е 102, а на образуваните досъдебни производства – 27. Само през последната седмица са образувани 71 преписки и 14 досъдебни производства.

Досъдебните производства, свързани с вота за президент и вицепрезидент, са разпределени: 3 в апелативна прокуратура -София – 3, АП-Бургас – 1, АП-Пловдив – 15, АП-Варна – 8.

81 са отказите за образуване на досъдебни производства заради липса на доказателства. От тях 57 са постановени за периода от 15 ноември до 13:00 часа на 20 ноември.

Във Върховната касационна прокуратура продължава да функционира дежурно звено от прокурори и служители, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация, свързана с извършени престъпления и нарушения в изборите за президент и вицепрезидент на Република България.

Във всяка област на страната работят и създадените областни междуведомствени звена, които осъществяват координация за противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж