18 годишен удари полицай с автомобил

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 18-годишен мъж, ударил с автомобил полицай и му причинил телесна повреда.

На 18.01.2023 г. на ул. „Люботрън“ в гр. София, обвиняемият А.Б. противозаконно попречил на полицейски служител при 04 РУ – СДВР да изпълни служебните си задълженията си – като направил маневра с управлявания от него автомобил марка „Мерцедес“ , заобикаляйки полицая и го ударил с колата си в крака. В следствие на което му причинил лека телена повреда.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 270, ал. 1 от НК и по чл. 131, ал. 2, т. 4 вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

Предвид дързостта с която е извършено деянието и възможността А.Б. да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в Софийски районен съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж