1,9 млн. лв. допълнителни разходи по бюджета на Министерството на труда и социалната политика

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на Министерството на труда и социалната политика

Правителството прие Постановление за одобряване на 1,9 млн. лв. допълнителни разходи по бюджета на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) за 2022 г. и възложи на министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров да сключи договор за покупка на имоти в полза на държавата с обезпечения финансов ресурс. Те ще бъдат обявени за публична държавна собственост и ще бъдат предоставени безвъзмездно за управление на МТСП.

Имотите са самостоятелни обекти в сграда в град Варна. Те ще се използват за създаване на регионален център на предприятията на социалната и солидарна икономика в изпълнение на проект на министерството от Националния план за възстановяване и устойчивост, както и за обезпечаване на дейността на Главната инспекция на труда и Агенцията за качество на социалните услуги.

Средствата се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2022 г.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж