20 години затвор и 7 000 лв. глоба за Георги Семерджиев

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) Георги Свмерджиев е признат за виновен за извършени от него 5 престъпления. Софийски градски съд (СГС) му наложи общо наказание 20 години „лишаване от свобода“. 

Подсъдимият е признат за виновен за това, че: 

– на 10.06.2022 г. в гр. София е управлявал моторно превозно средство след употреба на амфетамин и метамфетамин – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК. За това престъпление СГС постанови присъда от 2 години и 6 месеца и 1 300 лв. глоба. 

– на 10.06.2022 г. в гр. София съзнателно се е ползвал от неистински официален документ – международно свидетелство за управление на моторно превозно средство – престъпление по чл. 316, пр. 1, вр. чл. 308, ал. 2, пр. 5, вр. ал. 1, пр. 1 от НК. За това престъпление СГС постанови присъда от 5 години „лишаване от свобода“.

– на 05.07.2022 г. при управление на лек автомобил в гр. София е нарушил правилата за движението по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на две лица, като деянието е извършено след употреба на метамфетамин, деецът е управлявал автомобила без да има необходимата правоспособност, избягал е от местопроизшествието и случаят е особено тежък – престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 1, алт. 2, пр. 2, пр. 3, пр. 4, б. „б“, вр. чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК. За това престъпление СГС постанови присъда от 16 години „лишаване от свобода“.

– на 05.07.2022 г. в гр. София е държал високорисково наркотично вещество – метамфетамин – престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК. За това престъпление СГС постанови присъда от 3 години „лишаване от свобода“ и 7 000 лв. глоба.

– и за това, че на 05.07.2022 г. в гр. София при управление на моторно превозно средство си е служил с неистински немски регистрационни табели – престъпление по чл. 345, ал. 1, пр. 2 от НК. За това престъпление СГС постанови присъда от 11 месеца „лишаване от свобода“.

На основание чл. 23 НК, съдът след като определи наказание за всяко престъпление отделно, наложи най-тежкото от тях, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 16 години и присъедини към него 7 000 лв. глоба. 

На основание чл. 24 НК увеличи наказанието на 20 години „лишаване от свобода“.

Присъдата не е окончателна. Може да бъде обжалвана и протестирана в Софийски апелативен съд.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж