25 годишен рецидивист извършил грабеж на телефон

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Окръжен съд – Варна наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 25-годишния В.Д. след искане на Окръжната прокуратура в града.

Мъжът бил привлечен като обвиняем за грабеж на мобилен телефон, извършен при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4 във връзка с чл. 198, ал. 1 от НК, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация на една втора от имуществото на виновния.

На 5 януари 2023 година, 25-годишният мъж извършил грабеж на мобилен телефон, притежание на жена от Варна. За да успее да отнеме вещта, В.Д. употребил сила и издърпал мобилното устройство от ръцете на собственичката му.

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна той бил задържан за срок до 72 часа. А от днес мъжът е с мярка за неотклонение „задържане под стража.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж