3 000 порции риба и 150 литра рибен курбан раздават в Бургас за Никулден (СНИМКИ)

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

Сто и петдесет литра рибен курбан и 3 000 порции печена риба, гарнирана с картофена салата, раздават днес в Бургас по повод Никулден. Те са приготвени от майстор-готвачите от състава на Флотилия “Бойни и спомагателни кораби”-ВМС.

Тази година чорбата е от два вида риба-скумрия и чернокоп, тъй като морето не е било щедро на паламуд. Тайната обаче е не просто в различните съставки, а в истинския майсторлък, казват ценителите.

Снимка: Община Бургас

Петте пункта, на които се раздава храната се намират до Часовника, до Компаса, на Магазия 1, в храм “Св. Николай Чудотворец” в “Меден рудник” и културно-туристически комплекс “Ченгене скеле”.

Снимка: Община Бургас

Чорбата и печената риба са пакетирани в еднократни опаковки от съображения за здравна безопасност. Създадена е организация, за да се избегне струпването на хора. Нужно е спазването на дистанция, съобщиха от общинския пресцентър.

По-рано празничният курбан бе осветен за здраве и благополучие.

Снимка: Община Бургас

Според един от обичаите, се разчупва празнична погача. Това направи кметът на града Димитър Николов.

Снимка: Община Бургас

“Днес покровителят на Бургас ни дари с хубаво време. Това е добър знак, че предстоящата година ще е успешна за града”, каза Николов по време на ритуала.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж