33 щанда в Традиционните  базари за продажба на мартеници от Разград

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

33 щанда ще бъдат подредени в двата Традиционни базари за продажба на мартеници, които Община Разград организира в навечерието на празника Баба Марта. Толкова са подадените към момента заявления за включване в базарите. Всички производители са от Разград.

26 ще са щандовете в централна градска част – на площадите „Момина чешма“ и „Независимост“,  базарът започва от паметника на Майстор Манол в посока дървените къщички, които за пръв път бяха поставени за Коледните и Новогодишни празници. В къщичките също ще се продават мартеници, там ще видим червено-белите плетеници, изработени от представители на: Дневен център за пълнолетни лица с увреждания “Подай ръка“, Комплекс за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания“ с. Просторно и Фондация „За нашето бъдеще“.

В базара пред ДКЦ-1 ще има 7 щанда.

Повечето щандове ще отворят на 15 февруари, но част от производителите са заявили желание да започнат да продават пролетните символи още на 13 февруари, понеделник. 

Базарите ще работят до 1-2 март.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж