36-годишният Николай Жеков за шести път извади кръста от р. Янтра край Първомайци

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

36-годишният Николай Жеков за шести път извади Светия кръст от Янтра. Заедно с него във водите на реката край Първомайци скочиха още 16 мъже. Най-възрастният сред тях е 63-годишен, а най-младите – на 19 години. Сред желаещите да стигнат до Светия кръст имаше и двама именици.

В надпреварата край реката се впуснаха смелчаци от Велико Търново, Горна Оряховица, Първомайци, Поликраище и Правда.

Николай Жеков скача всяка година за кръста и сега късметът му се усмихна за шести път. Младият мъж е от Горна Оряховица и се занимава със строителство. Пожела си да бъде здрав той и цялото му семейство, да има много късмет и сподели, че в годините, в които отново е хващал Светия кръст не е имал проблеми с болести.


Николай Жеков получи парични награди от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и от кмета на Първомайци Ясен Янков.


И тази година Богоявленския ритуал до моста на Първомайци събра много хора. Светият кръст бе хвърлен във водите на Янтра от отец Зоран Мамучевски. Заедно с отец Анатолий и с отец Петър Янакиев отправиха благослов за здраве на всички. Доброто настроение поддържаха музикантите от ФА „Сидер войвода” при НЧ „Напредък-1869”.


За да подкрепят смелчаците, които се бориха за Светия кръст във водите на Янтра, край реката, заедно с инж. Добромир Добрев дойдоха и председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов и заместник-кметовете инж. Деница Коева и Григор Минков.
Над 1 500 са имениците, които празнуват на Йордановден в Община Горна Оряховица.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж