45-годишен мъж, обвиняем за държане на кокаин с цел разпространение е с определена присъда „задържане под стража“

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Съдът уважи искане на Окръжна прокуратура – Варна и определи „задържане под стража“ за 45-годишния Я.К., привлечен на 31 декември 2022 година в качеството му на обвиняем за държане без надлежно разрешително на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. На мъжа е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354а, ал.1, във връзка с чл. 26, ал.1 от НК.

Я.К. е задържан часове преди полунощ, когато при полицейска проверка, в автомобила му са намерени и иззети 19 пакетчета с наркотично вещество, установено като кокаин след направена експертна справка. При последвалото претърсване в дома на мъжа, са намерени и иззети допълнително количество от същата забранена субстанция, електронна везна, множество празни пакетчета, голяма сума пари. Общото количество на иззетия кокаин е 170,27 грама, като той е бил разпределен в опаковки от около 1 грам.

Обвиняемият беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение спрямо него. Окръжният съд във Варна определи най-тежката такава, а именно „задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж