5000 вместо 1000 лв. за свободата на Расате

Софийският апелативен съд промени размера на гаранцията на кандидатът за президент

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

Кандидат-президентът Боян Станков, по-известен с фамилията Расате, ще трябва да плати 5000 вместо 1000 лв. парична гаранция, реши Софийският апелативен съд.

Той беше обвинен на 3 ноември за това, че с още няколко души е нахлул и потрошил имущество в център на ЛГБТ-общността в София. По време на нападението е ударена и млада жена в центъра, строшени са мебели и техника.

https://xn--b1amte3c.xn--90ae/izpotroshiha-ofis-na-lgbt-obsthestvoto-v-sofiya/

На 5 ноември Расате беше освободен срещу гаранция от 1000 лева, след като срещу него бяха повдигнати две обвинения – за хулиганство и за нанасяне на лека телесна повреда.

В съдебната зала тогава той заяви: “Не се признавам за виновен. Системата е скапана. Долу демокрацията!”.

При повдигането на обвиненията от прокуратурата уточниха, че кандидатът за държавен глава е отведен принудително в СГП, след като не е открит на адресите си.

“Няма причина да извършвам ново престъпление, няма опасност да се укрия. Надявам се съдът да потвърди настоящата мярка за неотклонение”, заяви пред съдебния състав Расате.

https://xn--b1amte3c.xn--90ae/rasate-izliza-pod-garancziya/

Според съда мярката парична гаранция от 1000 лв. е прекалено лека, а размерът – нисък. Освен това участието му в политическия живот и фактът, че е кандидат за президент, не е фактор, заради който изискванията към поведението му трябва да бъдат занижени.

Посланиците на 11 държави в България остро осъдиха нападението.

https://xn--b1amte3c.xn--90ae/chuzhdi-poslaniczi-osadiha-napadenieto-na-lgbti-czentara-v-sofiya/
- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж