526 млн. лв. е бюджетът на община Пловдив за тази година

Подобни
Новини

Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .

Общинският съвет в Пловдив прие бюджета на общината за тази година, който е в размер на повече от 526 милиона лева. Увеличението в сравнение с миналата година е с 26%. “За” гласуваха 37 съветници, а 11 бяха против, съобщи БТА.

Приходите от делегираните от държавата дейности са в размер на 261 млн. лв., а от местните – близо 265 млн. лв. В бюджета са заложени 154 млн. лв. по европейски програми, като 115 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ. Капиталовите разходи от местните дейности са 119 млн. лв. Най-много средства са отделени за образование – малко над 208 млн. лв.

Групата на БСП гласува „против“ предложения от администрацията бюджет. Съветникът Тодор Стоилов, коментира от трибуната, че приемането на финансовата рамка през април е абсолютен прецедент. По думите му, очакват се завишени постъпления от данъци, такси, глоби и санкции, което говори за липса на загриженост за пловдивчани.

Веселина Александрова от “Демократична България”, които също не подкрепиха бюджета, коментира, че предложенията на общината “са на една отиваща си администрация”. Според нея в тях няма виждане за бъдещето на града.

„Благодаря на всички, които гласуваха и поеха отговорността за Пловдив, защото всичко друго е евтин популизъм,“ каза след гласуването кметът Здравко Димитров.

По думите му, Пловдив продължава да се развива и върви напред.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж