7.8 по Рихтер удари Турция и Сирия, над 500 жертви и над 3000 ранени (СНИМКИ, ВИДЕО)

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

18 вторични труса, като най-силен е бил 11 минути след първоначалния – 6.7 по скалата на Рихтер. Епицентърът е в близост до град Газиантеп на дълбочина от 18 км.

Повече от 500 души са загинали в южна Турция и Сирия след мощно земетресение с магнитут 7.8 по скалата на Рихтер, рано сутринта.

ОБЩИЯТ БРОЙ НА ЖЕРТВИТЕ В ТУРЦИЯ И СИРИЯ ВЕЧЕ Е НАЙ-МАЛКО 520.

Най-малко 284 души са загинали и над 2300 са ранени в Турция, според вицепрезидента на страната Фуат Октай, а в Сирия най-малко 237 души са убити и 639 са ранени, съобщи сирийската държавна информационна агенция SANA, като се позова на служител на здравното министерство. 

ТРУСЪТ Е УДАРИЛ В 4:17 Ч. МЕСТНО ВРЕМЕ

Земетресението е едно от най-силните, удряло Турция от повече от 100 години и предизвика трусове в целия регион, срутвайки сгради и карайки жителите да бягат по улиците.
Повече от 1700 сгради са повредени в 10 турски града, каза турският вицепрезидент.
- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж