70 годишен на съд за опит за умишлено убийство над медицинска сестра

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

На 07.03.2023 г. Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем В. Д., на 70 години, за опит за умишлено убийство и постанови обвиняемият да бъде задържан за срок до 72 часа. 

Досъдебното производство е образувано на 06.03.2023 г. в условията на неотложност на основание чл. 212, ал. 2 от НПК и се води от 01 РУ-СДВР под ръководството и надзора на СГП. 

След запознаване със събраните в началото на разследването доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни за привличане на В. Д. към наказателна отговорност. Обвинението спрямо него е за това, че на 06.03.2023 г. около 14:20 ч. в гр. София, ул. „Николай Коперник“, в сградата на 22 ДКЦ, е извършил опит умишлено да умъртви 62-годишната М. В., като ѝ нанесъл множество удара с нож в областта на дясната гърда, коремната област, десния крак, главата и лявата ръка. Опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини. 

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд (СГС) за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж