7872 МПС-та са проверени по време на акция

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Междинни резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата

7872 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 9855 водачи и пътници. Съставени са 1640 фиша и 524 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 39 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 17 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 22 – с над 1,2 на 1000, а петима са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират осем души, трима са  отказалите да бъдат тествани.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 1990 МПС и 2485 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 413 фиша и 116 АУАН. Установени са трима водачи, шофирали след употреба от 0,5 до 1,2 промила алкохол, и петима – с над 1,2 промила. Трима водачи са установени да управляват под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени до 16 часа.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж