Николов: Осигурени са 99 хиляди литра питейна вода на община Своге

В града има 15 пункта, от които гражданите могат да се снабдяват с вода

Подобни
Новини

Петър Копринков
Петър Копринковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.

99 хиляди литра питейна вода в разфасовки е осигурена за населението на община Своге.  Това обяви комисар Николай Николов по време на брифинг в Министерски съвет.

Той поясни, че в града има 15 пункта, от които гражданите могат да се снабдяват с питейна вода. Тя е осигурена от няколко общини, сред които София и Пловдив. Сред дългосрочните приоритети, които комисар Николов постави, е възстановяване на водохващането в село Искрец.

Той заяви, че са получили съдействието на служебния министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков за консултиране със специалисти, които да дадат варианти за възстановяване на водата.

https://xn--b1amte3c.xn--90ae/bedstveno-polozhenie-v-obsthina-svoge-poradi-bezvodie/

До момента в рибарниците край Своге има 40 тона мъртва риба. Николов подчерта, че тя трябва да бъде унищожена по безопасен начин. С тази задача са се заели земеделското министерство и БАБХ, допълни той.

Комисарят обясни, че водата в реката не е изчезнала напълно, но дебитът й е много нисък. Той припомни, че това не се случва за първи път.

Заместник-кметът на Община Своге Илия Богданов заяви, че по спешност трябва да се предприемат сондажи и че правят всичко възможно, както и че очакват решителната намеса на държавата в лицето на ВиК-София – област.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж