Предлагат и училищният превоз да използва бус лентите

Това може да се случи преди Коледа

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

И училищният транспорт да може да използва бус лентите. Това може да се случи с изменение в Наредбата, касаеща организацията на движението. По този начин след месец и половина училищните автобуси ще могат също да се движат в тях. Това анонсира пред журналисти председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

По негови думи в момента в града се движат около 100 училищни автобуса, които превозват около 2000 деца към класната стая и обратно.

„Целта ни е с тази мярка да подобрим качеството на живот като спестим време на децата и на техните родители. При курс в две посоки, планираме да имаме намаление с около поне 20%“, обясни той.

Георгиев коментира, че се надява все повече родители да изберат този вариант за своите деца, но след като видят и се уверят, че по този начин те ще стигат по-бързо до училище. По думите му това предложение ще доведе и до намаляване на трафика в града.

Той уточни, че са направили симулации, които показват, че движението на училищния транспорт в бус лентите няма да доведе до задръствания и претоварване и подчерта, че те все пак ще се движат в два интервала от време.

С цел да не се допускат злоупотреби от недобросъвестни превозвачи, Общината ще въведе регистър,  който ще бъде свързан с МВР. В него всички регистрационни номера на този вид транспорт ще бъдат вкарани.

Именно по този начин униформените няма да глобяват тези превозни средства, които се движат в бус лентите.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж