A1 купува bTV?

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

В медийните среди упорито циркулира информация, че “А1 България” е в напреднали преговори и съвсем скоро се очаква финализиране на сделка по придобиване на втората по големина медийна група в страната bTV Media Group.

Към днешна дата bTV Media Group е част от CME, която е собственост на чешкия инвестиционен фонд PPF. За продажбата на bTV се говори от доста време, като основен консултант по сделката отново е Красимир Гергов.

Продажбата на медията е от изключително значение с оглед трагичните данни в гледаемостта на основния канал, което на практика ще започне да обезценява цялата група.

Като част от водещ телеком, bTV Media Group и А1 ще могат да предложат редица нови решения и иновации на абонатите на телекома, повечето от които ще са с добавена стойност.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж