А1, Yettel и Vivacom ще приберат почти 3 милиона от изборите

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Националният системен интегратор „Информационно обслужване“ АД обяви обществена поръчка за доставка на технически устройства и осигуряване на мобилна свързаност на видеонаблюдението в реално време и видеозаснемането след края на изборния ден на 2 април 2023 г., съгласно чл. 57, ал. 1, т. 34 от Изборния кодекс. Поръчката е публикувана на Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“.

Обществената поръчка се провежда по реда на параграф 3 от Изборния кодекс чрез процедура по договаряне без обявление, когато е необходимо неотложно възлагане на поръчката поради изключителни обстоятелства.

С цел минимизиране на риска от претоварване на информационно-комуникационната инфраструктура на мобилните оператори, поръчката е разделена на три лота, като изискванията към дейностите, предмет на възлагане, са подробно описани в трите приложения към Техническите спецификации на Възложителя. Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е в размер на 2 804 800 лв. без ДДС. Мобилните устройства, стойките за стационарно разполагане на устройствата и Data SIM картите с осигурена мобилна свързаност по всяка обособена позиция, следва да бъдат доставени на „Информационна обслужване“ до 21.03.2023 г.

Покани са изпратени до трите мобилни оператора у нас – А1, Виваком и Йеттел. Срокът за подаване на офертите е до 10 март 2023 г. Те ще бъдат отворени в понеделник, 13 март, когато ще започнат и същинските преговори.

Министерство на електронното управление вярва в подкрепата на бизнеса, в лицето на телеком операторите, които ще подкрепят държавата в това предизвикателство.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж