АБВ с хуманитарна помощ за бедстващите в Сирия

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Чрез посолството на Сирия в София АБВ изпрати топли дрехи, шалове, ръкавици и предмети от първа необходимост за пострадалите от земетресението. Председателят на партията Румен Петков подчерта необходимостта ЕС незабавно да ангажира всички възможни институции и организации в помощ на пострадалите от унищожителното земетресение в Сирия, както и да премахне санкциите, които касаят най-спешните доставки за бедстващите хора. На среща с Орас Махмуд – временно управляващ посолството на Сирия у нас, Петков отново заяви принципната позиция на АБВ срещу налаганите двойни стандарти на международно равнище. Той се ангажира също със съдействие за засилване на взаимоотношенията между България и Сирия, особено в настоящия момент. По време на срещата бяха обсъдени варианти за допълнителна помощ и подкрепа за сирийските граждани. 

Срещата между Румен Петков и посланик Мухамад бе организирана със съдействието на председателя на Сирийската общност д-р Мохамед Ибрахим, в нея участваха и столичният председател на АБВ Христо Колев, организационният секретар Николай Наков, младежкият лидер на АБВ д-р Пламена Заячка и Анастас Терзобалиев, съветник в АБВ по отношенията с арабските държави.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж