Адв. Костов: Истанбулската конвенция цели разделение в обществото

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Хаджийска: БСП слага спирачка на това, не можем да очакваме същото от кръга ГЕРБ, ПП, ДБ

„Решението на Европейския парламент и решението на ВКС от днес вече са в колизия. От практиката на Европейския съд е ясно, че проблемите на семейството и на гражданското състояние, не са част от задължителното европейско право за страните членки. Въпросът за семейството, за пола, за гражданското състояние,  което се реши днес и от ВКС, това е въпрос, който се решава вътрешно от всяка членка. На практика ЕС е решил, че Истанбулската конвенцията ще се прилага и в България, а България не желае да се прилага заради правото си, заради здравия разум, културата, традиции, християнските си ценности. Има сериозен конфликт, преди всичко идеологически, но и правен такъв“. Това заяви адв. д-р Виктор Костов от правозащитна и просветителска организация „Свобода за всеки“ в ефира на БСТВ.

Мнението, че държавите членки не се третират като равноправни, както трябва да е и да се чува гласът на всички в ефира на БСТВ изрази и Савина Хаджийска от националната гражданска инициатива „Граждани в защита на семейството и детето“: „Тези, които говорят за свобода,  точно те отнемат свободите на страните членки по този начин. А един задълбочен прочит на Истанбулската конвенция показва, че с нея се прокарва джендър идеологията. Нашите традиции са от векове, нашето семейството – мъж, жена, деца, е една много здрава структура, това е, което България единствено приема“, каза тя.

В ефира на БСТВ Хаджийска посочи, че има и още документи, сред които този за ранното сексуално образование, които крият подводни камъни при правата на децата и овластяване им с права, за които не са зрели. По нейните думи тези документи съдържат изключително много пропаганда за възприемане на джендър идеологията като нещо модерно и атрактивно, както и за  противопоставянето на децата на родителите, за да бъдат те откъснат от корените си.

„Истанбулската конвенция е идеологически документ, който е понапудрен и облечен в правна терминология, за да може обществото да ахне и да каже „Хайде да се преборим с насилието над жени“. Кой не иска да преборим насилието над жени?“, посочи адв. Косов и допълни, че определението, което конвенцията дава за пол противоречи на здравия разум, на билогията, на богословието и предефинира какво всъщност е пол.

„Джендър идеологията иска да прокара освен различните полове и педофилията, защото тя счита, че тези хора имат права“, каза Хаджийска, а адв. Костов допълни, че се опитва те се  превърнат в човешко право.

„Истанбулската конвенция не е правен документ, това е правен нихилизъм. В Истанбулската конвенция се говори за психическо насилие, което е неустановимо. Посочва се заплаха и принуда, но това са  престъпления, които вече са уредени в българския наказателен кодекс, защо трябва да създаваме паралелно право. Говори се за икономическо насилие – какво значи икономическо насилие вътре в семейството?  Имаме някакви буквално фантазии на една група идеолози, които са се събрали в Истанбул и са създали една конвенция“, посочи адв. Костов.

„Държавата влиза в семейството, казва ти какъв ти е полът, казва ти какво да мислиш и как да си отглеждаш децата и ти казва, че тези деца всъщност вече не са твои, а трябва да бъдат сексуално  образовани от 4 годишна възраст, ето това е“ , допълни той по отношение на целите на Истанбулската конвенция.

По думите на Хаджийска от „Граждани в защита на семейството и детето“, търсеният ефект от конвенцията, е да откъснат детето от род, семейство, народ, корен: „Така то става една самотна единица, която е лесно манипулируема. Откъсва се от история, традиция, ценности. Това е основната цел – едно беззащитно дете да бъде отнето от родителите и то да се смята за самостоятелно, със собствени права“, каза тя и допълни, че освен това най-силно се овластяват НПО-тата и то тези, които се финансирани чуждестранно.

„Радвам се, че в България все още има политици, които да слагат спирачка на тези неща, защото не можем да го очакваме от кръга ГЕРБ, ПП, ДБ, защото те са задължени от европейското им семейство, в което членуват. Зеленото движение е партньор на ДБ – те са тези с гей парадите, те са тези, които на всяка цена ще искат да пробутат всички тези неща“, посочи Хаджийска.

В ефира на БСТВ адв. Костов изрази мнение, че евродепутатите не представляват интересите на българския народ, а представляват свои европейски контакти, които са създали: „Върви кампания на цензура под предлог за върховенство на закона и за борба с дезинформацията, успява да се заглуши всяко мнение, което се смята за консервативно и което защитава семейството. Йончева, Станишев, Михайлов, Йордан Кънев и т.н. – те са подписали резолюция, в  която се осъжда България, че стои на принципна позиция на нормалността, на своята Конституция. Те защитават интересите на брюкселските лобита“, коментира той.

Адв. Костов посочи, че референдум за джендър идеологията на БСП е добра инициатива, за да се чуе гласът на народа, а Хаджийска призова едновременно с тази идея да се работи и за промяна в закона за референдумите, която да гарантира, че мнението на българите ще се вземе предвид.

„Идеология като тази, която е залегнала в Истанбулската конвенция, цели разделение в обществото. Тя създава класово противоборство между жените и мъжете – мъжете винаги са насилници, жените винаги са жертви. Това е още един клин в  разбиването на едно общество и олесняване на контролирането му“, каза в заключение адв. Костов и допълни, че Истанбулската конвенция дефинира насилието  толкова широко, че всяка заинтересувана социална служба може да дефинира такова насилие и да предизвика разделянето на семейството.

„В България има изключително добро законодателство за защитата от домашно насилие, въпросът е да има кой да го приложи. Нямаме нужда някой да ни казва как да си гледаме децата и как да живеем в нашето отечество“, заключи Савина Хаджийска.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж