Акцията на КЗП срещу продажбата на райски газ продължава

Проверките в София ще продължат поне до края на месеца

Подобни
Новини

Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“

Вече два дни продължават проверките на Комисията за защита на потребителите за продажба на райски газ. Късно в сряда екип на КЗП посети няколко от дискотеките в “Студентски град”. 

Очаквано търговия с диазотен оксид обаче не беше установена. Все пак по думите на инспекторите най-често райският газ се продава във вид на капсули или на бутилки. И такива не са установени, разбира се. Това се дължи на факта, че проверките са публично обявени, а не са изненадващи.

В последните дни основна тема в медиите е продажбата на райски газ и как държавата ще се изправи с цялата си мощ срещу забранената субстанция. Но както става ясно, само за месец. По-рано вицепремиерът Корнелия Нинова заяви, че трябва да се вземат решителни мерки за употребата на т.нар. “райски газ”. Мерките обаче имат “срок на годност”. 

Акцията в София ще продължи поне до края на месеца. Ако бъде установено нарушение в дискотека или заведение ще се издава акт за временна забрана за продажба. При повторно нарушение ще се налага парична санкция.

КЗП  подготвя актове и глоби до 25 000 лева за заведения, дискотеки и барове, които продават опасното вещество. Обществото очаква и резултатите и броя на санкционираните, за да не спазим отново старата българска поговорка “Гърми, ама не вали”.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж