Актуализацията на бюджета влиза в зала идната сряда 

Председателят на бюджетната комисия обясни, че ще направи всичко възможно депутатите да работят в събота, а той самият ще посвети на актуализацията и неделния ден

Актуализираният бюджет на държавата ще влезе за разглеждане в комисията по бюджет и финанси идната сряда, обяви в кулоарите на Народното събрание председателят на комисията Любомир Каримански. 

“Направен е така графикът на Комисията по бюджет и финанси, че да можем да приключим, имам предвид с трите бюджета: на НЗОК, на Държавното обществено осигуряване и държавния бюджет до 29 юни, тоест на 1 юли ще имаме актуализиран бюджет”, заяви Каримански. 

Председателят на бюджетната комисия обясни, че ще направи всичко възможно депутатите да работят в събота, а той самият ще посвети на актуализацията и неделния ден. 

“Аз ще направя всички усилия, ще работим и в събота, аз лично ще работя и в неделя, и с колегите ще продължим в понеделник с Комисията по бюджет и финанси, така че във вторник да има извънредно заседание, на което да се гледа в пленарна зала бюджетите на Държавното обществено осигуряване и бюджета на НЗОК, а в сряда да приключим и с държавния бюджет”, заяви Каримански. 

Депутатът от ИТН определи като спекулации твърденията, че бюджетът няма да бъде приет. “Дори да има забавяне, пенсионерите ще получат 20 процентното увеличение на парите си, категоричен бе той.