Албанезе встъпи в длъжност като премиер на Австралия (ВИДЕО)

Победата връща връща Лейбъристката партия на власт след 9 години в опозиция

Подобни
Новини

Боян Марков
Боян Марковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Боян Марков е работил като спортен журналист в телевизионни и печатни и онлайн медии. С работата си в NewsOne.bg той ще представя всички най-важни и любопитни новини от света на спорта. Страстта си към спорта той ще представи и на всички зрители и читатели. Марков е на мнение, че журналистиката трябва да търси не само проблеми, а също така да предоставя вдъхновяващи идеи и истории. Владее английски и френски език.

Новоизбраният премиер на Австралия Антъни Албанезе встъпи в длъжност. Лейбъристката партия спечели изборите в страната, като по този начин сложи край на управлението на досегашния министър-председател на страната Скот Морисън.

Антъни Албанезе положи своята клетва броени часове преди да замине за Япония. 

Там Австралия ще участва в международна срещу на върха, заедно със САЩ и Индия. Събитието ще се състои в Токио, във вторник.

Лидерът на лейбъристите заяви, че Канбера е готова да се ангажира в борбата с климатичните промени. 

На церемония в столицата Канбера, на която положи клетва пред генерал-губернатора Дейвид Хърли, 31-ият премиер на страната обеща “пътуване на промяната”, заричайки се да работи за справяне с измененията в климата, поскъпването на живота и неравенството, посочва “Ройтерс”.

Победата на Антъни Албанезе връща Лейбъристката партия на власт след 9 години в опозиция. 

Официалните резултати от вота ще бъдат обявени до дни. Броенето на рекордните 2,7 милиона гласа, подадени по пощата, продължава. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж