Ангел Джамбазки: Северна Македония няма място в Европейския съюз

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Съпредседателят на ВМРО сигнализира Европейската комисия за пореден целенасочен акт на омразата срещу председателя на сдружение „Иван Михайлов“ в Битоля

Тази Македония никога в ЕС! Поредна антибългарска, ксенофобска, недопустима, неприемлива политическа репресия над македонски българин, заради неговото българско национално самосъзнание. Вечен срам и позор за „българските“ политици, превили гръб в унизително национално предателство. 

Реакцията на съпредседателя на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки идва във връзка с информацията, че прокуратурата в Северна Македония е повдигнала обвинения за расизъм и ксенофобия срещу председателя на сдружението „Иван Михайлов“. 

Заради недопустимия акт на македонската държава Ангел Джамбазки подаде незабавен сигнал до Европейската комисия с настояване за отговори на въпросите кога Комисията ще предложи да бъдат спрени преговорите със Северна Македония, заради неизпълняване на задълженията относно спазване на човешки права и как ще се реагира на целенасочено преследване на хора, заради тяхното самоопределение? 

Това дело, скалъпено и без основание, е част от поредицата действия за сплашване на българите в Северна Македония. Това е лицето на държавната политика спрямо българската общност. Няма и помен от добросъседството и обещанията на управляващите. Напротив – има действия по очерняне и сплашване на всеки, който открито се заяви като българин, изтъква още съпредседателят на ВМРО в писмото си до Европейската комисия.

Припомняме, че българският културен клуб „Иван Михайлов“ официално отвори в Битоля на 16 април 2022 г., а на 4 август мястото беше обискирано. В това време скопските власти придвижиха законодателна инициатива, която е целенасочена атака срещу българските организации и клубове и е приложена само и единствено срещу тях.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж