Анжел Вагенщайн оглави Обществения съвет на ЛЕВИЦАТА!

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Лявата платформа ЛЕВИЦАТА! формира Обществен съвет към коалицията по инициатива на Анжел Вагенщайн. В състава на Съвета влиза широко представителство на академичните, научните и творческите среди. 

Анжел Вагенщайн: „Днес се поставя началото на голямо събитие в България – обединение на левицата. Щастлив съм, че тук при нас се заражда ново начало на солидарност, на братство, себеуважение. Много съм щастлив да присъствам на зараждането на нова политическа формация, наречена ЛЕВИЦАТА!. Човек не може да бъде изключван от левицата. Може да бъде изключван от партия, но не и от левицата“. 

Вагенщайн призова за ненасилие, за братска обич и солидарност и като човек изпитал насилието върху себе си неведнъж, изрази надежда, че тези времена са останали в миналия век. 

Анжел Вагенщайн е живата история на съвременна България. За 100-годишната си възраст е осъждан на смърт преди ’44-а година, след ’44 е подлаган на политически репресии. За тези 100 години обаче той получи обич и признание, даде всичко, което можеше да даде на България, на българската и на международната общественост. Целия си живот на Анжел Вагенщайн е борба за Свободата – не неговата, на всички. Свобода, за която е платил с всичко, с което е можел да плати.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж