Арестуваха Бърни Екълстоун с незаконен пистолет на летището в Сао Пауло

Той беше освободен под гаранция, а малко по-късно е взел частен самолет за Швейцария

Подобни
Новини

Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.

Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун беше арестуван в латиноамериканската страна за това, че е имал пистолет, докато се е качвал на самолет, съобщи местната полиция в четвъртък.

Той беше освободен под гаранция, а малко по-късно е взел частен самолет за Швейцария.

Полицията на щата Сао Пауло  съобщи че „89-годишен бизнесмен е бил задържан, след като федералните полицаи открили пистолет в багажа му в сряда около 21:30 ч. в рентгеновата зона на летище Виракопос в Кампинас.”

Полицията описва оръжието като незареден пистолет 32 калибър. Екълстоун, който потвърди пред полицията, че оръжието е негово, беше освободен, след като плати 6060 бразилски реала (1240 долара).

Бившият изпълнителен шеф на Формула 1, който напусна серията през 2017 г., има семейство в Бразилия и е чест посетител на южноамериканската страна.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж