Арх. Шишков: Започваме незабавно подмяната на водопроводната мрежа на Брестовица

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Ще бъдат изградени довеждащи водопроводи с чиста питейна вода от нови източници

Стартираме подмяната на водопроводната мрежа на село Брестовица, с което ще решим дългогодишния проблем с качеството на водата в населеното място. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, който посети селото. Думите му бяха посрещнати с възгласи „Браво“ и аплодисменти от местните жители.  

Министърът подчерта, че за начало ще бъдат отпуснати 11 млн. лв. от „Български ВиК холдинг“ ЕАД, а за останалата част от парите ще се търси възможност да се осигурят от бюджета  на МРРБ.  Първо ще бъдат изцяло подменени довеждащите водопроводи, след което ще се подменя и вътрешно водопроводната мрежа. 

С подмяната на мрежата ще се реши проблемът с качеството на водата, която от  три години е със завишени количества на манган и е негодна за употреба. Новите водопроводи ще бъдат свързани с  трите нови сондажни кладенеца, които бяха изградени  в края на миналата година с финансиране от община Родопи за  водоснабдяване на Брестовица и Кадиево. 

„Стартираме веднага довеждащия водопровод, защото той е най-важен. Най-важното е, че тук имаме проекти, разрешения за строеж.  Общината е готова, затова започваме незабавно финансирането на обекта, подчерта арх. Шишков. 

Предстои да се проведат обществени поръчки за избор на изпълнител, съгласно изискванията на закона, тъй като всичко ще бъде качествено и по закон, подчерта той.

В срещата участие взеха зам.-министър Николай Шушков, изпълнителният директор на „Български ВиК холдинг“ ЕАД Ирена Георгиева, кметът на община Родопи Павел Михайлов, кметът на селото Любен Радев и др.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж