Асен Меджидиев откри филиал на Спешна помощ в Приморско

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев откри филиал на Спешна помощ в Приморско. На събитието присъства и министърът на туризма д-р Илин Димитров.

“Щастлив съм, че съм тук на днешния ден. Това за мен е един от най-хубавите български празници. Нашият кабинет успя с огромни усилия да помогне на Приморско да има филиал на Спешна медицинска помощ. Заслугата не е само наша. Тези усилия бяха съвместни с областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова и кмета на Приморско д-р Димитър Германов, за да може всички жители и гости на Приморско да имат спокойствието и сигурността за денонощен достъп до спешна медицинска помощ не само през летните месеци, а целогодишно”, заяви министър Меджидиев.

Той припомни, че по-рано този месец бе открит нов филиал на Спешна помощ и в Созопол, а в началото на май бе подписан меморандум между Министерството на здравеопазването, Министерството на туризма, Бургаска област и болница „Пирогов“ за подсигуряване на медицински кадри по цялото Черноморие.

“Двата нови филиала в Созопол и Приморско, съществуващият филиал в Царево и Центърът за спешна медицинска помощ в Бургас, с всички стационарни и мобилни екипи, ще покрият изцяло нуждите на Южното Черноморие. Въпреки това ние имаме постоянна готовност, ако и където е необходимо да изпратим и екипи от “Пирогов”. Разговарял съм с директори и на други лечебни заведения. От болница “Св. Георги” в Пловдив, също имат възможност да изпратят кадри на помощ по време на летните месеци”, посочи още здравният министър.

“Няма как да има туризъм, ако не е осигурено здравеопазването. Тази година очакваме 4,9 милиона туристически регистрации. Това е едно много сериозно количество, а от нас зависи качеството. Както на медицинското обслужване, така и на всичко останало”, посочи министър Димитров.

“Необходимостта от спешна медицинска помощ бе един от първите проблеми, които кметът и гражданите поставиха пред мен, когато дойдох в Приморско за пръв път като областен управител. Този проблем вече е решен”, каза областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова. Тя благодари, както на служебния кабинет, в лицето на министър Меджидиев и министър Димитров, така и на кмета на Приморско д-р Димитър Германов.

Благодарности изказа и д-р Германов. Той посочи, че 12 години се бори в града да има филиал на Спешна помощ.”Когато за 6 месеца се реши проблем, затлачен от години, това наистина означава, че насреща си имал едни истински хора, които са искали да помогнат, защото ги е грижа”, посочи кметът на Приморско.

Министър Меджидиев бе удостоен с Почетен плакет на областния управител и Почетен знак на Община Приморско.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж