Асен Василев отрече да е представян българският “Магнитски”

Той отрече вчера да е представян подобен закон

Подобни
Новини

Драгомира Станоева
Драгомира Станоеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Драгомира Станоев е редактор в NewsONE. Завършила e "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски". Работила е в няколко онлайн издания като репортер и редактор. Завършила е успешно и журналистически стажове в радио и в една от националните телевизии.

Асен Василев отрече вчера да е представян български вариант на закон “Магнитски”. Министерството на финансите участва в работната група към правосъдното ведомство, която ще изготви Закон за защита на националната сигурност от финансови престъпления, които вредят на икономиката, посочи Василев. 

 “Това, което, не знам, е публикувано, въобще не е пускано нито за обществено обсъждане, нито е прието като какъвто и да е текст, който да излезе от групата, който да тръгне по този процес на законодателна инициатива”, уточни той, цитиран от БНР.

Засега е предвидено на санкции да подлежат не само лицата по американския закон “Магнитски”, но и по друго законодателство, а решението за попадане в санкционен списък няма да е еднолично. 

Може да е преценка, в която влизат ДАНС или Министерство на финансите, Министерство на правосъдието и редица институции.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж