Асен Василев: Пари в министерствата срещу реформи

Бизнесът ще бъде подпомогнат през Закона за енергетиката

Подобни
Новини

Драгомира Станоева
Драгомира Станоеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Драгомира Станоев е редактор в NewsONE. Завършила e "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски". Работила е в няколко онлайн издания като репортер и редактор. Завършила е успешно и журналистически стажове в радио и в една от националните телевизии.

Финансовото министерство е против увеличаването на възнагражденията в публичния сектор с еднаква ставка. Това стана ясно от изявлението на министър Асен Василев при обсъждането на актуализацията на бюджета в тристранния съвет.

В различни министерства – например на отбраната и на вътрешните работи, се работи по оптимизация, която да позволи институциите да получат повече пари за възнаграждения от създадения още в началото на годината специален фонд, който да подкрепя реформите в администрацията. В него има над 300 милиона лева, но от думите на Василев не стана ясно каква част от тях към кои институции и кога може да бъде насочена.

Различни министерства ще получат допълнителни пари за увеличение на възнагражденията в тях, но срещу оптимизация и реформи, обяви вицепремиерът Асен Василев, цитиран от БНР.

Актуализацията на бюджета е изчислена средногодишна инфлация от 11,9 %, бюджетен дефицит от над шест милиарда лева, но при запазване на съотношението с брутния вътрешен продукт от 4,1 на сто. Новите текстове включват по-високи приходи, които ще бъдат насочени към подпомагане на различни сектори и съответно по-високи разходи.

Бизнесът ще бъде подпомогнат през Закона за енергетиката.

ИзточникБНР
- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж