Асен Василев свиква днес спешен финансов и икономически съвет (ВИДЕО)

Коалиционните партньори ще обсъдят проекта за Националния план за въвеждане на еврото

Подобни
Новини

Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“

Спешен финансов и икономически съвет  за еврото и антикризисните ограничения свиква финансовият министър Асен Василев. Коалиционните партньори ще обсъдят проекта за Националния план за въвеждане на еврото, който беше включен в дневния ред на последното заседание на Министерски съвет. Разглеждането на точката отпадна след като в Народното събрание шефът на бюджетната комисия Любомир Каримански излезе с остра позиция. Той се противопостави от името на „Има такъв народ“ на начина, по който финансовия министър Асен Василев се опитва без обсъждане да вкара плана за еврото.

В коалиционното споразумение е записано, че такъв план ще се приеме след широка обществена дискусия и анализи на всеки три месеца за инфлацията и покупателната способност на българите.

Новия план за въвеждане на еврото, който всъщност е старият план – на служебното правителство от юли миналата година. Той предвижда въвеждане на еврото през преходен период през 2024 г.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж