Атанас Атанасов: Сигурен съм, че България ще даде военнотехническа помощ на Украйна

Подобни
Новини

Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .

“България ще даде военнотехническа помощ на Украйна – това предложение на “Демократична България” ще бъде гласувано през идващата седмица”. Това обяви в интервю за bTV съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов. Проекторешението за това е внесено в петък.

“Сигурен съм, че България другата седмица ще има решение да предостави военнотехническа помощ на Украйна, добави той.

https://xn--b1amte3c.xn--90ae/dragomir-zakov-temata-za-predostavyane-na-voennotehnicheska-pomosth-za-ukrajna-ne-e-obsazhdana-v-detajli/

Според него ще има мнозинство да се даде мандат на кабинета да предостави помощ според нашите способности, дори и символична.

“ГЕРБ и ДПС дават сигнали, че са готови да дадат подкрепа. Наясно сме, че БСП няма да подкрепят това решение”, добави Атанасов.

https://xn--b1amte3c.xn--90ae/bojko-borisov-tryabva-da-sme-nepokolebimi-po-vaprosa-za-vaorazhenie-na-ukrajna/

Каква ще е помощта той не се ангажира да отговори.

“Това са неща, които трябва да бъдат договорени на техническо ниво между двете страни”, обясни Атанасов.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж