Атанас Зафиров: Оставката на председателя на партията не е на дневен ред

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

„Обсъдихме в Изпълнителното бюро резултатите от последните парламентарни избори. Предстои днес на заседанието на Националния съвет да приемем анализа. Безспорно резултатът не е очакваният, но не се сбъднаха и прогнозите за срив и едва ли не за не влизане в парламента. БСП на практика повтори резултатите си от последните парламентарни избори, което съотнесено с по-ниската избирателна активност и редица други обективни фактори показва, че БСП постигна един приличен резултат.“

Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров преди заседанието на Националния съвет на левицата.

В ефира на Нова телевизия той изрази съжаление, че лявото не е достатъчно консолидирано и това се вижда от резултатите.

„Затова и една от мерките, които днес ще предложим, освен свикването на нашия редовен Конгрес следващата година, това ще бъде създаването на работна група, която ще работи за консолидация на лявото политическо пространство“, обясни социалистът.

Във връзка с исканията на опозицията за свикване на извънреден Конгрес Зафиров заяви:

„Така или иначе Конгрес ще бъде проведен в началото на следващата година, последният такъв беше в началото на тази. Няма как за 20 дни да бъде организиран сериозен кворум, още повече на този Конгрес ние искаме партията да преосмисли своята програма, да излезе с една по-модерна, по-съвременна програма. Да направим организационни промени в Устава ни, които да ни позволят да бъдем по-адекватни на съвременните политически реалности“, коментира той.

„Оставката на председателя на партията не е на дневен ред. Съвсем наскоро Корнелия Нинова беше избрана чрез пряк избор с огромно мнозинство и в партията няма промяна“, категоричен е социалистът.

На финала Зафиров потвърди позицията на БСП, че няма да преговарят с ГЕРБ и ДПС.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж