„Аз ще бъда учен“ вдъхновява децата да следват мечтите си

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Финландският тандем Теро Миелонен и Мари Ахокойву дебютира у нас

Кой иска да стане изследовател? „Аз ще бъда учен“ от Теро Миелонен е най-новото попълнение в колекцията за деца на „Ентусиаст“, което впуска малките читатели в необятния свят на науката и ги насърчава да развиват интересите си. Книгата представя единайсет професионални области и техните основни инструменти и методи, използвани от учените. А художничката Мари Ахокойву осигурява безкрайни мигове на забава, като разкрива вълнуващи моменти от изследователската работа.

Tero Mielonen, Снимка: Harri Kokkola

Теро Миелонен е доктор по атмосферни науки във Финландския метеорологичен институт и изучава ролята на аерозолите в изменението на климата. Вдъхновен от работата си, той и Мари Ахокойву създават „Аз ще бъда учен“. Увлекателна и информативна, книгата умело подтиква децата да следват интересите и хобитата си и след време да ги превърнат в професия.

Изданието съдържа много термини и факти, описани чрез историите на любознателни деца, които, водени от любопитството, тръгват по пътя на откритията. Като малка Кет изследва звездното небе с баща си, а сега работата ѝ е да намира нови планети. Маряне пък обича да търси съкровища и става археолог, който разгадава мистериите на древните култури. Едуардо обожава да играе видео игри. В момента не е професионален геймър, а създава климатични модели и размишлява какъв ще бъде света след сто години.

„Аз ще бъда учен“ е своеобразен наръчник за бъдещи изследователи, който помага на децата да намерят своето място като професионалисти по-късно в живота.

Mari Ahokoivu

Книгата се публикува с финансовата подкрепа на FILI — Finnish Literature Exchange.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж