Българите с интерес към екзотични дестинации за Нова година

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

Има ръст на търсенето към дестинации като Мексико и Доминикана за Нова година, като Египет е безспорен лидер. Има повишаване на интереса към екзотичните посоки, но за разлика от миналата година, когато имаше истински бум на дестинации като Малдиви и Занзибар, тази година това не се наблюдава в толкова голяма степен. Това каза Димитър Балтов от Национално обединение “Бъдеще за туризма”.

По думите му новият щам на коронавируса – Омикрон, внася сериозна несигурност в планирането и голяма част от хората ще решат в последния момент дали да пътуват.

“Предполагаме, че в последния момент ще има много резервации, защото хората изчакват, за да видят какви са рестрикциите, на които ще се спрат различните държави. Пътуванията за момента не са съществено поскъпнали, туроператорите се стремят към по-добра позиция на пазара, а не към печалби, но поскъпване със сигурност ще има, поради поскъпването на горивата, газа, електроенергията”, допълни Димитър Балтов пред БНТ.

Той заяви, че анулирането на почивките в последния момент от страна на клиента зависи от условията по договора с туроператора, като повечето услуги са предплатени и голяма част от сумите за тях са невъзвръщаеми.

Димитър Балтов уточни, че когато анулацията е от страна на туроператора, той трябва да възстанови 100 процента от сумите в 14-дневен срок.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж