БЧК се включва в инициатива, посветена на безследно изчезналите мигранти

През миналата година са постъпили 360 случая на изчезнали хора

Подобни
Новини

Петър Копринков
Петър Копринковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.

Българският Червен кръст се присъединява към глобалната информационна кампания “NoTraceOfYou” на Международния комитет на Червения кръст и Червения полумесец. Причината е повишаването на осведомеността относно изчезналите мигранти и техните семейства. Това съобщиха от пресцентъра на БЧК.

“NoTraceOfYou” цели да популяризира услугата “Възстановяване на семейни връзки”, като подчертава комплексния характер и сложността на проблема за семействата, изгубили контакт със свой близък.

През миналата година 360 случая на изчезнали хора са постъпили и са били обработени в рамките на програмата “Възстановяване на семейни връзки” на БЧК. По 72 от тях работата на служителите на червения кръст е приключила с конкретни резултати. От БТА посочват, че оказването на помощ за възстановяване на контакт между близки роднини, разделени в резултат на миграция, войни, въоръжени конфликти, природни бедствия, политически и други събития е основната мисия на програмата “Възстановяване на семейни връзки”.

Официалните данни за 2021 година показват, че 3300 мигранти са загинали или са безследно изчезнали, опитвайки се да стигнат до Европа. В действителност броят им е много по-голям, сочат данните на Международната организация по миграция.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж