Бето Пимпарел пристига в България

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Носителят на трофея от Лига Европа Бето Пимпарел пристига в България по покана на Асоциация „Докосни дъгата”, Община Пазарджик и Сдружение „Пазарджик спортува”.

 Бившият национален страж на Португалия ще бъде официален гост на церемония в Пазарджик по случай 145 години от Освобождението на България. Той ще дари своя тениска и футболните си ръкавици за Музея на спорта в града. Освен това вратарят ще засади растение от родината си в “Градината на света”, която представлява най-голямата балканска площ с растителни видове от нашата страна, Балканите, Европа и света. Тя отправя ясно политическо послание, като надскача различията между отделните страни и подава ръка в търсене на допирни точки между всяка една култура, общност и език. Не на последно място – в тези трудни времена красотата на градината ще осигури кът за хармония, смирение и наслада на всеки неин гост; ще вдъхновява, образова и предлага несравнимо пътешествие без граници!

Бето ще се срещнe с редица футболни деятели от страната. Разбира се, в програмата му са предвидени вдъхновяващи срещи с деца и младежи, които ще имат привилегията да почерпят знания и умения от спортист от световна величина, какъвто несъмнено е бившият състезател на Севиля, Брага и Порто.

Ексфутболистът може да се похвали с участие на Европейското първенство през 2012 година, както и на три световни първенства (2010, 2014 и 2018). Най-силен е престоят му в тима на Севиля, с чийто екип вратарят печели Лига Европа. През 2014 година има основна заслуга за трофея, спасявайки две дузпи на финала, завършил с успех срещу Бенфика.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж