Без инциденти протича изборният процес

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Информация от Ситуационния център на МВР към 15 часа

Изборният ден протича нормално. Към момента няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред.

Според обобщените данни, към 15 часа днес са получени общо 691 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Образувани са общо 138 наказателни производства, от тях 135 по чл. 167 – 169 г от НК, от които 34 бързи производства.

Български лични документи

За периода от 28 март до 14 часа на днешния ден служителите от звената „Български документи за самоличност“ в СДВР и ОДМВР са издали общо 661 удостоверения.

Гранична полиция

Към настоящия момент оперативната обстановка в зоната на отговорност на ГД „Гранична полиция“ е нормална. Създадена е организация за нормалното функциониране на граничните пунктове в изборния ден. Трафикът през отделните ГКПП е интензивен съобразно спецификата на всеки един от тях, при необходимост има готовност за периодично въвеждане на облекчени проверки.

Интензивен е трафикът от товарни автомобили при излизане от страната през ГКПП „Видин – Дунав мост“, ГКПП „Дунав мост – Русе“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Оряхово“ и ГКПП „Ферибот Никопол“. Пропускателната дейност през останалите ГКПП се осъществява при нормална интензивност.

Пожарна безопасност

За времето от 21 часа вчера до 13.30 часа днес на територията на страната не са възниквали произшествия, свързани с произвеждането на изборите.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж