Биг Бендът на БНР и Вики Алмазиду в специален концерт

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев ще отбележи 85-годишнината от рождението на един от най-значимите български джаз музиканти Милчо Левиев със специална програма с премиерни произведения на 23 февруари, от 19.00 часа в емблематичното Първо студио на обществената медия.

За първи път музиката на Милчо Левиев, създадена през 60-те години на XX век за емблематични български филми, ще звучи в нови аранжименти на Васил Спасов. 

В изпълнение на Биг бенда на БНР под диригентството на Антони Дончев, ще прозвучат неиздавани досега произведения като “Alone” (тема от филма “Горещо пладне”), “Autumn Sun” (от филма “Есенно слънце“), “Detour” (от филма “Отклонение”).

Специален гост в концерта ще бъде джаз певицата Вики Алмазиду – творчески и житейски партньор на Милчо Левиев.

Биографията на Милчо Левиев е изпълнена с успехи, награди и признание за музикалната му дейност както у нас, така и в чужбина. Високо ценен е като композитор, аранжор, изпълнител (пианист, кийбордист и диригент), преподавател по класическа и джаз музика. Автор е на композиции и аранжименти за Американската джаз филхармония (American Jazz Philharmony), Симфоничния оркестър на Беверли Хилс (Beverly Hills Symphony), Софийската филхармония, Симфочничния оркестър на Българското национално радио и други. Във всички гореизброени престижни оркестри е свирил и като солист. Аранжор в Hessicher Rundfunk в периода от 1970 г. до 1971 г. 

От 1962 г. до 1966 г. е диригент на Биг бенда на БНР.

Билети за концерта на 23 февруари, посветен на Милчо Левиев са налични на касата на Рекламно-информационния център на БНР на бул. “Драган Цанков” 4 и в мрежата на Ивентим. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж