Билетите за „Люлякови музикални вечери Ловеч 2023″ вече са в продажба

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Билетите за „Люлякови музикални вечери Ловеч 2023″ вече са в продажба на касата на Ловчанско читалище „Наука -1870“. Входът за всяко едно от трите събития е 10.00 лв.

Програмата започва на 9 май, вторник, когато гостува Държавната опера в   Пловдив с „Мария от Буенос Айрес“. Сюреалистичната опера от Астор Пиацола – фюжън от танго, поезия и класическа музика, разказва за Мария, която, прелъстена от танго музиката, попада в подземния свят на Буенос Айрес.  

Спектакълът е в салона на Драматичен театър Ловеч от 19:00 ч. 

На 10 май, сряда, е концертът на Хилда Казасян и Плевенска филхармония със заглавие „Да послушаме кино“. Концертът е със специалното участие на Васил Петров, Теодосий Спасов, Христо Йоцов – барабани, Живко Петров – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас и Михаил Йосифов – тромпет. Публиката ще се наслади на познатите мелодии от филмите „Любимец 13“, „Козият рог“, „Адаптация“, „Вчера“ и др. Концертът е в салона на Драматичен театър Ловеч от 19:00 ч. 

На 11 май, четвъртък, гостува  Държавна опера Стара Загора – „Страсти по Матея“, оратория  от Митрополит Иларион Алфеев. Диригент е  Старозагорският митрополит Киприан. Солисти са Емилия Иванова, Ивайло Джуров и Ивайло Йовчев, участват още хор и оркестър на Държавна опера-Стара Загора. В творбата се съдържат текстове от живота на Иисус Христос от първия ден на Страстната седмица до Възкресение Христово.  Ораторията е в салона на Драматичен театър Ловеч от 19:00 ч. 

„Люляковите музикални вечери Ловеч 2023″ са част от програмата на Община Ловеч, посветена на Празника на града – 11 май.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж