Бойко Борисов: Ще направим вътрешна ревизия в ГЕРБ

Под звуците на The final countdown ГЕРБ обяви мобилизация за избори

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска партията му да си направи ревизия. Той се обърна към симпатизанти на ГЕРБ в Добрич, пред които призна, че ревизия е нужна, защото и те са “правили глупости”, но затова сега са силна партия.

Благодарихме на съда, че се придържа към закона. И тук няма никакво значение дали щяха да отсъдят в наша или в чужда полза. Има значение за партията да направим ревизия на своите решения и действия, да си дадем сметка къде сме грешили, ако искаме да вървим напред и хората да ни вярват”, каза Борисов, цитиран от БНТ.

Гответе се, скоро ще има избори, обявяваме пълна мобилизация, а на нашите членове и симпатизанти обещаваме пълна победа”, каза днес в Добрич Деница Сачева на среща на ГЕРБ. Преди и по време на излизането на сцената на лидера на партията Бойко Борисов и депутатите от ГЕРБ Томислав Дончев, Даниел Митов и други звучеше хитът на Юръп “The final countdown” (на български се превежда като “Предстартово броене”). Тя беше пусната и след края на срещата, приключила с възгласи “Бойко, Бойко”.

“В цялата страна, във всеки един град всичко което е направено е от ГЕРБ, по времето на ГЕРБ”, каза пред събралите си Делян Добрев. Според него правителствата на ГЕРБ в своето управление са се справили с кризи, в сравнение, с които сегашната е “кризичка”. “Не им е виновна войната, от юни вървят цените нагоре, те са некъдрни, не знаят какво правят”, обобщи Добрев.

След него Томислав Дончев обяви Петков за шаман, на който не му се разбира като говори и плаши хората, че ще предизвика стихии, ако не го подкрепят. Всички управляващи пък бяха определени като “професионални шарлатани”, допълва “Дневник”.

След ареста на трима членове на ГЕРБ партията няма да подкрепи правителство, в което премиер е Кирил Петков, заяви пред членове и симпатизанти в Добрич председателят на партията Бойко Борисов. „Това е решение на изпълнителната комисия, не мое. Така че всякакви опити да се влияе на партията отвън, да знаят, че докато е Кирил Петков, това не може да се случи“, каза още той, цитиран от БТА.

Борисов допълни, че ГЕРБ са скандализирани от вчерашните изявления на външния министър Теодора Генчовска за Република Северна Македония. „Това, което госпожа Генчовска каза, във всяка друга ситуация предизвиква падане на правителството, където и да е в света”, каза бившият премиер. По думите му се води „двойна, двойствена, скрита външна политика, и то спрямо националния интерес на България”.

„Вчера чух Петков да казва, че за Северна Македония и опозицията трябвало да го подкрепи. Ние направихме договор за добросъседство. Има пълен консенсус при президента Радев по темата за Северна Македония и между всички политически партии. В разговорите, които сме водили и със сегашния премиер на Северна Македония, ние сме казвали да се изпълни договорът за добросъседство. Съществената част от него е езикът на омразата, учебниците и историческата комисия. От шефа на историческата комисия разбрахме, че няма никакъв напредък. И от външния министър вчера разбрахме, че няма никакъв напредък. Министър-председателят Петков казва, че има огромен напредък“, допълни Борисов.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж