Бойко Рашков: МВР разследва газовата криза и високите цени в България

Очаква се да бъдат повдигнати обвинения

Подобни
Новини

Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .

В МВР се води разследване във връзка с газовата криза и високите цени в България. Това обяви на брифинг ресорният министър Бойко Рашков след заседанието на Министерски съвет (МС).

„Булгаргаз” е държавна фирма, която е допринесла за настоящото положение относно цените на газа, които се отразяват както на бизнеса и икономиката, така и на обикновения потребител. Компетентните държавни власти не могат да стоят и да наблюдават безучастно случващото се в тази област. Ние активно започнахме да изясняваме какви са тези факти, дали са причинени от международна конюнктура, или са резултат от действия, вътре в страната на определени заинтересовани от собствените си интереси лица”, каза Рашков.

https://xn--b1amte3c.xn--90ae/gerb-sadi-bojko-rashkov-za-100-000-lv/

По разследванията за високите цени на газа се очаква да бъдат повдигнати обвинения. Едно от тях ще бъде в най-скоро време, разясни Разшков. На въпрос дали визира освободения директор на “Булгаргаз” Николай Павлов, той отговори, че това се приближава до истината.

Според Рашков не е случайно и поведението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

„Извършват се процесуално-следствени действия и по отношение на експерти от тази комисия. Образувано е досъдебно производство и се работи активно“, разясни министърът на вътрешните работи.

Рашков обясни, че е стартирало и разследване по отношение на много важен за енергетиката обект. “Той е изграден преди 30-40 години. Основното му предназначение е да поема пиковите часове в денонощието, така че да се балансира енергийната система в нашата страна. Това е помпено-акумулиращата водноелектрическа централа ПАВЕЦ „Чаира“. Построен е от японска фирма. В течение на няколко години назад бавно, но сигурно е бил унищожаван, с оглед интересите на икономически субект в нашата страна”, разясни Рашков.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж