Бойко Рашков обвини Турция в намеса във вътрешните ни работи по време на изборите

Той алармира, че продължаваме да сме изправени пред множество престъпления срещу политическите права на гражданите

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков обвини Турция в намеса във вътрешните ни работи по време на изборите на 14 ноември. Той обясни, че прави такова заключение на базата на медийни публикации в турската преса, като цитира някои заглавия, а именно, че турчин е кандидат-президент в България и че трябва българските граждани в Турция да се мобилизират, за да не бъдат асимилирани.

Рашков разкри още, че по време на негово посещение в Кърджали турци му се оплакали, че са били заплашени – “ако не гласуват за ДПС, някой отново щял да им променя имената на български”. Представяте ли си, 21-ви век”, възмути се той.

“На мен не ми е известно някога да е имало обратен случай – български граждани да се намесват по време на избори в Турция”, коментира Рашков.

Той се похвали с високата успеваемост на вътрешното министерство по време на акцията срещу престъпленията против изборните права на гражданите, която ще приключи в полунощ на 21 ноември.

От думите му стана ясно, че 122 са вече делата, свързани с изборните права. Той коментира, че още не сме ликвидирали това уродливо явление у нас – политиците да си купуват с пари места в българския парламент.

“Има много сериозни резултати от действията на МВР. Колегите дадоха отговори на редица въпроси, по отношение на които някои наши политици направиха старание да заблудят българската общественост във връзка с машините за гласуване например. Спекулации, внушения имаше дни наред. Цели екипи от една партия, пред телевизионните екрани, говорят откровени лъжи в ефира”, заяви той.

По думите му първият тур на изборите е преминал безпроблемно в страната и чужбина.

Въпреки това сме изправени пред множество престъпления срещу политическите права на гражданите.

Министърът разкри, че в дома дома на кандидат-депутат, участвал в изборите за Народно събрание на 14 ноември са били открити контролни разписки.

“В Софийска област има кандидат за депутат, не съм проучил дали е избран, по сигнал е извършена проверка, и в дома му са открити редица следи – не само пари, списъци, а и контролните талони от машината, за да може този, които е получил парите, да се докаже, че е гласувал за ДПС”, обясни Рашков.

Той подчерта, че са установили практиката пари се дават не само преди изборите, а и след тях, както е в този случай.

“Когато изборите вече са преминали и когато този, който дава парите, трябва да получи и доказателствата, че човекът, който е получил 50 лв., е гласувал действително така. Тоест намерили са възможността чрез документа от машината, който се полага на някой член от изборната комисия, той да я получи и така си проверяват сами как е протекла търговията – дали този, на който е заплатено, наистина е гласувал”, отбеляза Рашков.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж