Борис Джонсън и финансовият министър на Великобритания ще бъдат глобени за участие в партита по време на локдауна

Полицията разследва 12 сбирки в офиса на Джонсън на Даунинг стрийт и други правителствени сгради

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Британският премиер Борис Джонсън и финансовият министър Руши Сунак ще бъдат глобени за нарушаване на строгите правила, наложени по време на локдауна, съобщи правителството, цитирано от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Не се съобщава с каква сума е бил глобен Джонсън.

Полицията разследва 12 сбирки в офиса на Джонсън на Даунинг стрийт и други правителствени сгради, след като беше разкрито, че негови служители са се забавлявали на партита с алкохол, на които “всеки си е носел пиенето”.

Някои от тях са се състояли в момент, когато правилата забраняваха на гражданите да посещават погребения или да се сбогуват с близки, умиращи в болницата, отбелязва Ройтерс.

След като информацията за партитата беше разкрита в края на миналата година, Джонсън заяви, че всички правила са били спазени. По-късно той се извини на парламента, че е бил на едно от тях, като заяви, че е смятал, че е  събиране по работа. Той се извини и на кралица Елизабет за друго събиране, състояло се малко преди погребението на съпруга й.

Опозицията го призова да подаде оставка, като заяви, че премиерът е подвел парламента.

“Борис Джонсън и Риши Сунак нарушиха закона и нееднократно излъгаха британската общественост. И двамата трябва да подадат оставки”, заяви лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър.

Опозицията и някои членове на Консервативната партия са заявявали, че Джонсън трябва да подаде оставка, ако бъде глобен за нарушаване на правилата, които наложи на останалата част от страната, припомня АП.

Часове преди изявлението на правителството полицията съобщи, че е издала над 50 глоби на посетители на незаконните партита в правителствени сгради, допълва БТА.

Съпругата на премиера Кари също е сред глобените, съобщи неин говорител.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж