Сандов: МОСВ е под контрола на служебното правителство, а резултатът е тиха реставрация на интересите на ГЕРБ, ДПС и олигархията

Подобни
Новини

Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“

Екоминистерството се завърна в мрачните си времена. Минаха 3 седмици, откакто МОСВ е под контрола на служебното правителство, а резултатът е тиха реставрация на интересите на ГЕРБ, ДПС и олигархията. Това написа в социалната мрежа бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

“Първата среща на новия министър беше с управата на Столичната община, а първи посочен от нея зам.-министър – бивш зам.-кмет там – Мария Бояджийска от ГЕРБ. Дългогодишният депутат на ДПС Ерджан Ебатин си работи между изборите като директор на РИОСВ Варна, а спирачката за нови защитени територии и покровителя на интересите на олигархията в сектор “дива природа” Мирослав Калугеров отново е Директор на ресорната дирекция в МОСВ. Явно вече се е възстановил от дългия 7 месеца болничен, който депозира в първия и последен под мое ръководство работен ден”, пише бившият екоминистър. 

Сандов изрази разочарованието си от служебния кабинет и действията на президента Румен Радев.

“Привидната технокрация от управляваното от чиновници МОСВ всъщност си е чисто лобистка схема, с някои изключения. Разочарован съм, че служебният кабинет реши да действа реваншистки и в това министерство. Затвърждава се мнението ми, че Радев само фалшиво и популистки ‘обича’ природата. Кредитът на доверие, който дадох на новото ръководство, не само приключи като срок, но беше изчерпан и откъм смисъл. Отново влизам в ролята си на опозиция към МОСВ, като разликата от преди и сега е, че вече познавам отлично системата отвътре и знам къде са критичните ѝ точки и кои са ключовите фактори за определени процеси”, допълва още Сандов.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж