Британската кралица е в “добро състояние на духа”, след първа нощ в болница от години

Преди броени дни Елизабет Втора отказа наградата "Възрастен човек на годината" на сп. "Олди"

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Британската кралица Елизабет прекара една нощ в болнично заведение за първи път от години, след като трябваше да премине през “предварителни изследвания”, съобщават от Бъкингамския дворец. 95-годишният монарх се чувства добре, а в четвъртък по обяд вече се е върнала в замъка Уиндзор.

“Следвайки медицинските препоръки за няколко дни почивка, кралицата постъпи в болница в сряда следобяд, където й бяха направени някои изследвания, но след това се върна в “Уиндзор” в добро настроение”, съобщават от двореца.

Все още не се съобщава какво е наложило на Елизабет Втора да потърси медицинска помощ. Източници от кралското семейство обясниха, че кралицата е била настанена в болницата “Крал Едуард VII” в Централен Лондон от гледна точка на “практичност”, а личният й медицински екип е подходил “предпазливо”. След завръщането си Елизабет е поела “някои леки ангажименти”.

Заради здравословните си проблеми британската кралица бе принудена да се откаже от планирана визита в Северна Ирландия. Тя е най-дълго управлявалият монарх в историята, като е на трона от почти седем десетилетия.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж