БСП е готова да ревизира участието си в правителството, ако досегашната позиция за предоставяне на военна помощ за Украйна бъде променена

Това заяви от парламентарната трибуна Кристиан Вигенин в декларация от името на парламентарната група на левицата

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

БСП е готова да ревизира участието си в правителството, ако досегашната позиция по отношение предоставяне на военна помощ за Украйна бъде променена. Това заяви от парламентарната трибуна Кристиан Вигенин в декларация от името на парламентарната група на левицата.

Искам ясно да кажа – БСП подкрепя всички аспекти на помощта за Украйна без доставка на смъртоносни оръжия и боеприпаси, подчерта той. Това е червена линия и сме благодарни на партньорите, че досега се съобразяват с тази разумна и отговорна позиция, добави Вигенин. Според БСП е в интерес на страната ни да подхожда предпазливо и умерено. В интерес на България е правителството да не създава излишни притеснения и напрежение. Ако тази позиция бъде ревизирана, сме готови да ревизираме нашето участие в правителството, обяви той.

Депутатът посочи, че Европейската комисия е решила да предостави военна и хуманитарна помощ по линия на европейския механизъм за подкрепа на мира и само част от средствата са за военни доставки. България не плаща за оръжия за Украйна, министърът на външните работи ще информира по тази тема народните представители в петък, подчерта Кристиан Вигенин.

Той беше категоричен, че от България не е излязъл нито един куршум за Украйна, нито като платена доставка на оръжие, нито като хуманитарна или военна помощ. Народен представител от БСП няма да гласува за такова решение, министър на БСП няма да постави подписа си под решение в тази посока, заяви представителят на левицата, допълва БТА.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж