Бургас може да стане първият град у нас, в който детските градини да работят без прекъсване и през лятото. Предложението е на кмета на морския град и трябва да бъде гласувано от общинския съвет. Програмата „Заедно за образованието“ има за цел да осигури постоянна и безплатна грижа за най-малките в сезона на отпуските. Тя дава възможност за практическо обучение на млади педагози и студенти. Интерес към нея вече са проявили 76 души от двата университета в Бургас.   

„Влязохме в детската градина с колежките  и всички ни приеха много радушно. Прилагаме това, което научаваме в самия университет и виждаме дневния режим на децата. Занимаваме се и с документацията, и с родителите, и нещата наистина реално са много по-приятни от това, което учим”, споделя пред Нова телевизия Мария Узунова, която е студентка.

Веселина Таралова, която е началник отдел „Образование” в община Бургас, обяви че от програмата ще се възползват всички деца, но най-вече тези, които през настоящата учебна година са били в четвърта група.